Telexbot hírkereső motor

Mi a célja a Telexbot keresőmotornak?

A Telexbot egy tematikus keresőmotor hírportálokra specializálva.

A keresőmotor célja, hogy az online megjelenő hírek, cikkek a világ minden tájáról könnyen, részletekbemenően kereshetőek legyenek a szerzői jogok és a fair usage tiszteletben tartásával.

Miért előnyös egy hírportálnak, ha a Telexbot indexeli a cikkeit?

A Telexbot indexelésével a weboldalunkon kereshetővé vállnak az adott hírportál cikkei.

A teljes tartalmat természetesen csak az eredeti hírportálon lehet elolvasni, ahova minden esetben szolgáltatunk linket és minden cikk esetében feltüntetjük a forrásoldalt.

A Telexbot a cikkek címének legfeljebb 150 karakterét jeleníti meg és ha a cikkhez tartozik leírás, akkor annak is legfeljebb 150 karakterét használja. Ezen kívül, ha a cikkhez képet is találunk akkor a kép linkjét is felhasználjuk. Ebből a három adatból állnak össze az oldalunkon megjelenő cikkrészletek.

Hogyan tudom kontrollálni, hogy a weboldalam mely részeit indexelheti a Telexbot?

Mint minden más keresőmotor esetében, Telexbot is az adott hírportál robotst.txt fájl -ja alapján dönti el, hogy mely aloldalakon engedélyezte a tulajdonos az indexelést.

A Telexbot szintén figyelembe veszi az adott cikk HTML kódjában elhelyezett meta robots tag értékét. Ha ez 'noindex' -re van állítva, akkor a Telexbot ezt tiszteletben tartja és nem fogja indexelni az oldalt.